Home » Новини » Робота в Англії корисні рекомендації

Робота в Англії корисні рекомендації

Робота в Англії: корисні рекомендаціїДля багатьох робота в Англії здається прекрасної, але, на жаль, нездійсненною мрією. Насправді підкорити Туманний Альбіон цілком реально, але для досягнення мети потрібно докласти чимало зусиль.

Підготовка до працевлаштування

Не можна просто так захотіти працювати в Англії і тут же отримати престижну роботу за фахом. Вірніше, захотіти можна, але вже точно не працевлаштуватися. Перше і головне вимоги до всіх спраглим працювати у Великобританії — знання англійської мови. Причому ви повинні володіти не тільки розмовною мовою, а й вільно оперувати професійною лексикою, пов’язаної з вашим родом діяльності. Без знання мови в Англію можна відправитися хіба що з культурно-просвітницькою метою.

Якщо ви володієте англійською або твердо зважилися його удосконалити, слід взяти до уваги ще й той факт, що перед поїздкою вам буде необхідно здати іспити для отримання відповідних дипломів європейського зразка. В іншому випадку ваш вітчизняний диплом бухгалтера або програміста в Англії буде цінуватися не більше, ніж картонний бірдекель. Працюючи в місцевому барі, ви справді зможете успішно використовувати свідоцтво про вищу освіту в якості пивний підставки.

Оформлення робочої візи

Якщо ви володієте англійською і маєте всі необхідні дипломи та сертифікати, то в такому випадку ви маєте право працевлаштуватися за кордоном. Тепер час переходити до найбільш відповідального і непростого етапу — пошуку роботи.

Крім того, вирушаючи до Англії, вам потрібно буде оформити робочу візу. Залежно від статусу іммігранта, розрізняють різні категорії віз.

Tier 1 (General) — «Загальна категорія» — підходить для молодих, але висококваліфікованих фахівців з високим рівнем освіти і доходу. Віза практично не ставить обмежень на роботу і проживання.

Tier 1 (Investor) — «Інвестор» — категорія для тих, хто здатний інвестувати великий капітал в економіку Великобританії. Справжня віза дозволяє отримати громадянство протягом 6 років. Причому громадянство отримує не тільки інвестор, а й його дружина і неповнолітні діти.

Tier 1 (Entrepreneur) — «Підприємець» — підходить для тих, хто збирається відкрити у Великобританії свій бізнес. Бізнесмен і його чоловік отримують громадянство за 6 років.

Tier 1 (Post-study-work). Якщо ви закінчили вуз Великобританії, то маєте право подаватися на цю візу, яка дозволяє працювати за фахом протягом 2 років. Потім є можливість отримати візу Tier 1 General.

Tier 2 (General). Дана віза видається кваліфікованим фахівцям, яких викликає на роботу англійська сторона. Заковика в тому, що віза закріплена за конкретним роботодавцем. Таким чином, якщо ви втрачаєте роботу, то автоматично стає недійсною і віза. Подібна віза видається на термін до 3 років з можливістю продовження. Правда, вже через 5 років успішних праць на благо англійської держави ви зможете оформити посвідку на проживання.

Tier 4 — «Студентська віза» — віза 4-го рівня знадобиться тим, хто збирається отримувати освіту в Англії і в той же час мати право підробляти. Безумовно, офіційна кількість робочих годин буде строго регламентовано.

Tier 5 — «Тимчасова віза» — візу 5-го рівня потрібно отримати для того, щоб влаштуватися на тимчасову, сезонну роботу. Залежно від специфіки майбутньої роботи, виділяють різні підкатегорії віз. Наприклад, спортивні візи, дозвіл на заняття благодійною діяльністю, візи для релігійних працівників, візи для іммігрантів, які приїхали в країну з метою обміну знаннями та досвідом та інші.

Працевлаштування в Англії

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!